Eens in de 29 óf 30 dagen is het volle maan en van alle maanfasen is deze het meest krachtig. De energie is het sterkst en dit is bij uitstek een geschikt moment om je met magie bezig te houden. Gevoelens en passie zijn krachtig aanwezig. De volle maan symboliseert de overgang van opnemen naar afnemen. Alle maanfeesten worden ook gevierd bij volle maan. Enkele namen van maanfeesten zijn: Grasmaan, Maan van de Roos, Sneeuwmaan, Jachtmaan en Maan van de Langste Nacht.

Een volle maan staat ook nog eens in een dierenriemteken wat de kracht van de maan doet versterken en meer betekenis geeft. Iedere maand wil ik omstreeks de volle maan een meditatieavond houden. Zo ontwikkel je affiniteit met de maan en haar fasen en krijg je meer inzicht in je eigen kracht en belevingen.

De maan heeft effect op ieder levend wezen en op de natuur, maar de vrouw is verbonden met de energie van de maan. Dit staat voor ontvankelijkheid, verkoeling, kalmering en verzachting. Verder heeft de maan invloed op eb en vloed, op de jaargetijden en op de cyclus van de vrouw.

De exacte data worden vermeld in de nieuwsbrief en op de homepagina van mijn website. Deze meditatieavonden zijn voor iedereen toegankelijk.

Tijd: van 19:30 tot 22:00 uur
Kosten: €20,00

“Ik doe graag mee aan de Volle Maan- of andere meditaties. De warme, gezellige ruimte is een oase van rust waar je alles los kunt laten Bart

 

“De meditatieavonden in Shamahuis zijn ook echt een aanrader!” Karen

Aankomende workshops en vieringen

16 oktober Volle Maanviering

De Volle Maan van oktober wordt ook wel Jachtmaan genoemd. In deze periode werden de voorraden voor de winter uitgebreid, nadat tijdens de Oogstmaan al veel voorraad was aangelegd. De Jachtmaan staat in het teken van transformatie, je zou dit ook kunnen zien als de spirituele jacht. Je kunt de balans opmaken, kijk diep naar binnen en naar datgene wat mag overleven en jaag weg wat jou belemmert, blokkeert of datgene wat niet meer bijdraagt aan je groei. Welke idealen en dromen heb je nagejaagd en passen niet meer bij je?

© Josephine Wall

De cyclus van leven, dood en wedergeboorte staat centraal en dan met name ‘dood’ of wel transformatie. Hoe kun je bepaalde aspecten van je zelf laten transformeren?

Locatie: Shamahuis
Datum: zondag 16 oktober 2016
Tijd: van 19:30 tot 22:00 uur
Kosten: €25,00
Opgeven: mail mij

16 september Volle Maanmeditatie

De volle maan in september wordt ook wel Oogstmaan of Maismaan genoemd. De aankomende tijd is er één van overdenking. Je overziet jouw persoonlijke oogst van dit jaar. Wat waren je wensen en verlangens, wat heb je daarvan gerealiseerd en welke niet. Wil je deze meenemen naar het nieuwe jaar, of blijken sommige wensen toch niet haalbaar of wil je ze simpelweg niet meer. Laat ze dan los. Transformatie is in de aankomende tijd belangrijk.

In de herfst gaan we afscheid nemen van het licht, maar daarnaast kun jij ook afscheid nemen van oude gedachten en overtuigingen die niet voedend bleken te zijn dit jaar of waar je gewoon geen energie meer in wilt steken. Op fysiek niveau kun je toxines kwijtraken door bijvoorbeeld yoga te doen voor het immuunsysteem of een goede ontgiftende set of een ontgiftend monodieet.

Zijn al jouw ideeën, wensen en je scheppende acties volgroeid en tot wasdom gekomen? Nu komt de tijd waarin je de vruchten plukt van dat wat je hebt gezaaid. “Wie zaait zal oogsten”, toch? September is bij uitstek de Oogstmaand.

Locatie: Shamahuis
Datum: vrijdag 16 september 2016
Tijd: van 19:30 tot 22:00 uur
Kosten: €20,00
Opgeven: mail mij

19 juni Volle Maanviering

De eerstvolgende maanviering vindt plaats op zondag 19 juni. Het is dan bijna midzomer, met de langste dag en de kortste nacht. Het heeft de Maan van de Kortste Nacht.

In de natuur is alles op zijn hoogtepunt, zelfs het licht staat op zijn hoogste punt. In onszelf voelen we de levensenergie en we zijn erg op de buitenwereld gericht. Het thema dat hierbij hoort is ‘rijping’ en je voelt ook in jezelf hoe ideeën en wensen nu tot wasdom gekomen zijn en tot bloei konden komen.

Waarschijnlijk ervaar je de mannelijke en vrouwelijke energieën in jezelf ook krachtiger.

Tijdens de meditatieavond werken we met die twee krachten in meditaties, maar ook in zang en in dans/beweging.

Locatie: Shamahuis
Datum: Zondag 19 juni 2016
Tijd: van 19:30 tot 22:00 uur
Kosten: €25,00

Opgeven: mail naar info@shamahuis.nl

22 april Volle Maanviering

Op vrijdag 22 april is er weer een Volle Maanviering, schrijf de datum alvast in je agenda en geef je alvast op! Wees welkom die avond! Deze Volle Maan wordt Maan van het Ontwaken genoemd en rond deze tijd komt de sapstroom in de bomen weer op gang. In deze tijd spelen vruchtbaarheid, levenskracht en manifestatie en belangrijke rol. Met het feest van Beltane in het verschiet en Venus als planeet die verbonden is met het sterrenbeeld Stier zal het een energieke tijd worden, waarbij je leert wat jouw passies zijn.

Locatie: Shamahuis

Datum: Vrijdag 22 april 2016

Tijd: van 19:30 tot 22:00 uur

Kosten: €25,00

Opgeven: mail naar info@shamahuis.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This