All Hallows Eve (Halloween) is de vooravond van Allerheiligen en wordt gevierd op 31 oktober. De werelden van de goden en van onze (materiële) wereld komen dicht bij elkaar, de sluiers tussen de werelden zijn dun. Om boze en dwalende geesten te verjagen en misleiden worden weerzinwekkende maskers gedragen en wordt er veel lawaai gemaakt.

Samhain is het oude Keltische jaarfeest van 31 oktober en voor hen markeerde dit moment de tijd waarin de zomer overgaat in de winter. De tijd breekt aan waarin de dagen korter zijn en de temperatuur daalt, de tijd ook waarin je je aandacht naar binnen richt. Je brengt meer tijd binnen in huis door, steekt het haardvuur aan en brandt kaarsen. De energie is niet meer naar buiten gericht, het realiseren van plannen zal je moeilijker vallen, maar je zult juist ervaren dat je binnenwereld van waarde wordt. Introspectie hoort bij de winter, je vertraagt je activiteiten en je keert naar je onderbewustzijn. Er wordt tijdens Samhain ook stilgestaan bij de polariteiten van ons leven: kou en warmte, nacht en dag, dood en leven. De duisternis wordt nu geëerd.

Voor mij betekent All Hallows Eve het herdenken van de overledenen en het eren van mijn voorouders, daar zal ik een ritueel aan wijden en omdat de sluiers tussen de werelden dan dun zijn, valt makkelijker contact te maken. Met elkaar kunnen we er ook een viering van maken en dan op 30 oktober, op een zondagavond, doe je mee?

Locatie: Shamahuis
Datum: Zondag 30 oktober 2016
Tijd: van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur
Kosten: €25,00
Opgeven: mail mij

Pin It on Pinterest

Share This