© Wyldraven via Deviantart

Allerzielen of All Hallows Eve (Halloween) voelt voor mij, naast de lente-equinox viering Ostara en het vuurfeest Beltaine, als essentieel om te vieren. Hier voel ik een diepe verbinding mee. Daarom laat ik bijna geen jaar voorbij gaan waarin ik niet Allerzielen vier.

Hoewel ik heel erg houd van de zomer, de warmte en de lange dagen (het doet een beetje pijn dat het licht langzaamaan minder wordt) ben ik een groot liefhebber van de herfstperiode. Vanwege de kleurenpracht in de natuur, de herfstgeuren en de oogstfeesten. De aarde biedt nog zoveel lekkers, pompoenen, appels, noten en paddenstoelen. Heerlijk om lange wandelingen te maken en in de keuken te staan om allerlei verwarmende gerechten uit te proberen.

Het is voor mij ook een belangrijk feest, omdat de sluiers tussen de werelden dunner zijn en je daardoor gemakkelijker andere energieën kunt voelen en je beter kunt verbinden met je voorouders. Het eren en respecteren van alle zielen die jou zijn voorgegaan is een dankbaar en waardevol gebruik. De maand november is in dat opzicht een mooie maand, die van dankbaarheid!

Als je er deze avond bij wilt zijn, neem dan alsjeblieft iets mee als herinnering aan een voorouder voor een gezamenlijk voorouderaltaar!

In vroegere tijden (en het gebruik wordt meer en meer in ere hersteld) werd met Allerzielen de tafel gedekt met een extra bord. Die voor een voorouder.

Locatie: Shamahuis
Kosten: €25,00
Tijd: van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur
Datum: Zondag 29 oktober
Opgeven: mail naar Shama

Pin It on Pinterest

Share This