Wil je beter in contact komen met jezelf en jezelf beter begrijpen? Ben je op zoek naar bewustzijnsgroei en magie in je leven? In Shamahuis kun je daar je plek voor vinden!

 

Heel worden of bewustzijnsgroei vergt reiniging en de openheid en wil om te kunnen transformeren. Kundalini is de energie die je hiervoor kunt gebruiken. Je bewustzijn bevat een enorm potentieel om te ervaren wie je werkelijk bent. Welke overtuigingen heb jij die jou niet meer dienen en waar je korte metten mee wilt maken? Wat weerhoud je ervan om je talenten te leven? Waar komt boosheid, woede en verdriet vandaan, emoties die er mogen zijn, maar waar wat aan ten grondslag ligt?

 

© Cynthia Ré Robbins

 

Kundalini is de verbindende kracht, een bewustzijn, het is psycho-spirituele energie en Kundalini Yoga wordt daarom vaak de 'yoga van het bewustzijn' genoemd. Kundalini betekent niet slang, maar "de krul in de lok van het haar van een geliefde". Het is het ontrollen (ontwaken) van jouw essentiële bewustzijn, jouw potentie. Ieder persoon heeft deze energie, het is jouw levenskracht, maar vaak sluimerend en latent aanwezig. Wanneer deze Kundalini in beweging komt doorbreek je oude, vastzittende patronen, bewuste én onbewuste en ontdek je jouw potentiële vermogen tot transformatie en jouw unieke talenten en vermogens om daar naar te leven! Het is een natuurlijke heilzame, genezende energie. Het is een prachtige energie; de creatieve kracht in beweging, de Kundalini Shakti, die vereniging zoekt met Shiva die zetelt in je kruinchakra. Het is ook een krachtige energie die niet altijd begrepen wordt, maar welke respect en bewondering verdient, ook al is ze al in jou aanwezig.

 

Ik werk met de kundalini energie, volgens sjamanistische principes en gebruik verschillende healing technieken, maar die kundalini blijft een rode draad. Een techniek die belangrijk is om levensenergie te laten stromen is ademhaling, maar daarbij ook fysieke oefeningen. Yogahoudingen en ademhaling kunnen blokkades losmaken. Ik gebruik geleide meditaties en trancereizen, aardings- en grondingsoefeningen. Met fysieke behandelmethoden als reflexzonetherapie of Thai Yoga massage kan het reinigingsproces worden ondersteund. Ook chakra- en metamorfose massages stimuleren het heelworden van lichaam, ziel en geest.

 

The Master's Touch

 

Je lichaam bezit een zelfherstellend vermogen welke je kunt activeren, middels verschillende technieken. Uiteindelijk is balans waar je lichaam iedere keer naar terug wil en je lichaam en ziel kunnen jou daar al veel over vertellen. Met wat hulp misschien, maar alle wijsheid en kennis omtrent jouw proces zijn in jou aanwezig! Die hulp kan ervoor zorgen dat je naar je basis terug keert en je verbindt met alles om je heen, je ervaart de magie in je leven!

 

Kundalini en Sjamanisme
Er zijn workshops Kundalini en Sjamanisme, maar ik geef ook één op één sessies als je daar om vraagt. Ik combineer de sjamaanse principes met de kracht van de Kundalini. Je leert bijvoorbeeld je krachtdieren kennen, je leert werken met de elementen en hoe ze je kunnen beschermen en helpen. Rituelen en ceremonie nemen in het sjamanisme een belangrijke plek in en ook hier wordt mee gewerkt, maar steeds blijft er aandacht voor de Kundalini. Je kunt bijvoorbeeld middels een trancereis door het lichaam naar een plek gaan waar heling nodig is. Chakra's komen dan aan bod in deze helende reis die begeleid wordt met drum. Maar ook kun je in je lichaam gewaar worden waar de vier windrichtingen zich bevinden en wat die betekenen voor jou.

 

Voetreflexologie
Voetreflexologie oftewel reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze. Ze gaat ervan uit dat op de handen en de voeten reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt eigenlijk weerspiegeld op de voeten. Het doel van de reflexzonetherapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam.

 

Door het masseren van de zones op de voeten wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd. De massages ondersteunen en bevorderen de natuurlijke processen in het lichaam en brengen zo het lichaam in balans. Er vindt verlichting van stress en spanning plaats en blokkades in het lichaam worden opgeheven. Een voetmassage geeft op deze manier het lichaam de kans zichzelf te herstellen. Het kan ook preventief worden gebruikt, om klachten te voorkomen.

 

Er zal altijd eerst een gesprekje plaatsvinden. Je kunt terecht voor een behandeling bij ademhalingsklachten, spijsverteringsklachten, hormonale klachten, rug- en gewrichtsklachten, hoofdpijn en migraine en circulatiestoornissen.

 

Ook zonder klachten kun je jezelf laten verwennen met een weldadige massage en voel je de ontspannende werking! Gun jezelf een moment helemaal voor jou alleen en kom volledig tot rust. Je lichaam kan door geestelijke druk verstoord zijn. Met een behandeling komt het weer in evenwicht en door de diep ontspannende werking kan stress gereduceerd worden. Na een behandeling kun je vanuit je eigen kracht weer genieten van het leven van alledag.

 

 

Thai Yoga Massage
Thai Yoga massage stamt af van de traditionele Thaise Medicijnen welke door TCM (Traditionele Chinese Medicijnen) is beïnvloed. Door middel van yogahoudingen, gekenmerkt door vloeiende, zachte bewegingen, breng je niet alleen het lichaam maar ook je geest in een staat van ontspanning. Dit is een volledige lichaamsmassage op een mat op de grond. Je wordt soepeler en ontspant vanwege een diepe stretch en door gebruik van acupressuur.

 

Thai massage wordt beschouwd als preventief en helend, voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Door bewust te ademen kan de behandeling diep gaan en stimuleert het je lichaam om te reinigen en afvalstoffen af te voeren. Je verbetert het zenuw-, ademhalings- en spijsverteringsstelsel, de bloedcirculatie en het immuunsysteem! Met deze massage verbetert je lichaamsbewustzijn en energiebalans.

 

Yogatherapie
Yogatherapie is specifiek voor iedereen die een langer traject aan wil gaan in een één op één setting waarbij volledig wordt ingegaan op jouw proces. Je werkt dan aan een specifiek thema. Je haalt volledig effect uit een goede combinatie van yogaoefeningen, ademhalingstechnieken, voedings- en leefwijzeadvies, reflexologie en massage. Wanneer je op zo'n manier wilt werken aan een bepaald persoonlijk thema krijg je inzicht in hoe jouw lichaam werkt waardoor je jouw bewustzijn vergroot. Je leert yoga en methodes integreren in je persoonlijk leven.

 

Je lichaam bezit een zelfherstellend vermogen welke je kunt activeren, middels verschillende technieken. Uiteindelijk is balans waar je lichaam iedere keer naar terug wil en je lichaam en ziel kunnen jou daar al veel over vertellen. Met wat hulp misschien! Het zorgt ervoor dat je naar je basis terugkeert en je verbindt met alles om je heen, dán ervaar je de magie in je leven!

 

Door Christel Nijland (Shama Kaur)

 

Delen is lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht