Volle Maan meditaties
Eens in de 29 óf 30 dagen is het volle maan en van alle maanfasen is deze het meest krachtig. De energie is het sterkst en dit is bij uitstek een geschikt moment om je met magie bezig te houden. Gevoelens en passie zijn krachtig aanwezig. De volle maan symboliseert de overgang van opnemen naar afnemen. Alle maanfeesten worden ook gevierd bij volle maan. Enkele namen van maanfeesten zijn: Grasmaan, Maan van de Roos, Sneeuwmaan, Jachtmaan en Maan van de Langste Nacht.

 

Een volle maan staat ook nog eens in een dierenriemteken wat de kracht van de maan doet versterken en meer betekenis geeft. Iedere maand wil ik omstreeks de volle maan een meditatieavond houden. Zo ontwikkel je affiniteit met de maan en haar fasen en krijg je meer inzicht in je eigen kracht en belevingen.

 

De maan heeft effect op ieder levend wezen en op de natuur, maar de vrouw is verbonden met de energie van de maan. Dit staat voor ontvankelijkheid, verkoeling, kalmering en verzachting. Verder heeft de maan invloed op eb en vloed, op de jaargetijden en op de cyclus van de vrouw.

 

De exacte data worden vermeld in de nieuwsbrief. Deze meditatieavonden zijn voor iedereen toegankelijk.

 

Tijd: van 19:30 tot 22:00 uur Kosten: €15,00 Stuur een mail naar Shamahuis om je aan te melden.

 

Kundalini & Sjamanisme
In deze les combineer ik de sjamaanse principes met de kracht van de Kundalini. Je leert bijvoorbeeld je krachtdieren kennen, je leert werken met de elementen en hoe ze je kunnen beschermen en helpen. Rituelen en ceremonie nemen in het sjamanisme een belangrijke plek in en ook hier wordt mee gewerkt, maar ook blijft er aandacht voor de Kundalini. In de eerste les bijvoorbeeld hebben we een trancereis door het lichaam gemaakt om naar een plek te gaan waar heling nodig was. Hierbij kwamen de chakra's aan bod in deze helende reis die begeleid werd met drum. Maar ook hebben we bewust in ons lichaam gevoeld waar de vier windrichtingen zich bevinden en wat die betekenen. Wil je deze avond ervaren? De exacte data worden vermeld in de nieuwsbrief. Deze avonden zijn voor iedereen toegankelijk.

 

Tijd: van 19:30 tot 22:00 uur. Kosten: €20,00 Stuur een email naar Shamahuis om je aan te melden.

 

Bellenblaas1

 

Kundalini Joy!
Voor diegene die wat intensievere yoga willen beleven en verdieping willen brengen in hun beoefening geef ik iedere maand een dag Kundalini Joy! Een serie lessen met verdieping in asana's, mudra's, bandha's, pranayama, mantra's, meditatie en de beleving van kriya's.

 

Voor hen die al een tijdje Kundalini Yoga beoefenen en die het een uitdaging vinden om regelmatig yoga te doen en te mediteren en daarmee hun beoefening naar een hogere sfeer willen brengen! Daarbij oefen ik mee en werkt iedereen individueel aan de kriya's en bespreken we tot in detail wat er gebeurt en waar aandachtspunten liggen als het gaat om een kriya. Hierdoor ontstaat het plezier, de joy, om yoga te blijven beoefenen. Het plezier werkt nog verder door want we zijn op deze manier een hele dag met elkaar en er zal ook ruimte zijn om zaken als voeding, levensstijl, anatomie en yogafilosofie te bespreken.

 

Het wordt een dynamische dag waarbij we bespreken wat er opkomt en waar de behoefte naar uitgaat. Spreekt dit je aan en wil je meer weten? Neem dan contact op. Kundalini Joy! wordt gegeven op een zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur. Kosten bedragen €40,00. De data verschijnen in nieuwsbrief.

 

Kundalini Shakti & Shiva!
Kundalini is de verbindende kracht, een bewustzijn, het is psycho-spirituele energie. Kundalini Yoga wordt daarom vaak de 'yoga van het bewustzijn' genoemd. Kundalini betekent niet slang, maar "de krul in de lok van het haar van een geliefde". Het is het ontrollen (ontwaken) van jouw essentiële bewustzijn, jouw potentie.

 

Door het verbinden van jouw vrouwelijke en mannelijke energie, het verbinden van Yin (Shakti) en Yang (Shiva) kom je tot die eenheid en in harmonie. Shakti en Shiva zijn gescheiden en hopen op een hereniging. Shakti, ook wel kundalini-shakti is die latent aanwezige energie die je omhoog kan brengen in vereniging met Shiva, die zetelt in je zevende chakra.

 

Vanuit de Kundalini Yoga traditie wordt het proces van transformatie volledig begeleid, door het verbinden met de traditie en door het welbewust werken met die oneindig creatieve energie die kundalini is. Op een bewuste en rustige manier werk je eraan je lichaam voor te bereiden op de kundalini-shakti. Niet geforceerd, niet snel, maar welbewust.

 

In dit jaar zullen we als mens, maar ook als aarde te maken krijgen, of je het nu leuk vindt of niet, met kundalini energie. De energie van transformatie. Die belangrijke verschuiving in de tijd! Geniet ervan, wees er niet bang voor, maar bereid je lichaam er enigzins op voor.

 

Onder de naam Kundalini Shakti en Shiva geef ik lessen die meer inzicht geven in de werking. Er zal nadruk liggen op het oefenen om de mannelijke en vrouwelijke energie samen te brengen, daarom zullen we veel oefeningen doen met een partner, de zogenaamde Venus Kriya's.

 

Nogmaals, een Kundalini Yogales is compleet maar voor wie interesse heeft kunnen we net iets meer ervaren van die tegengestelde krachten, die elektrische en magnetische kracht.

 

Kundalini Shakti & Shiva wordt wordt af en toe gegeven en de data hiervoor verschijnen in de nieuwsbrief. Deze les wordt gegeven van 19:30 tot 22:00 uur. Kosten €20,00. Aanmelden via info@shamahuis.nl.

 

Sadhana
Sadhana betekent een dagelijkse spirituele gewoonte. Het is een ochtend discipline die je geest helder houdt zodat je dagelijkse bezigheden nauwkeurig en met aandacht worden begeleid. Het is een persoonlijke ervaring om je voor te bereiden op uitdagingen die de nieuwe tijd met zich meebrengt. In Shamahuis wordt nu, voor iedereen, de gelegenheid geboden om aan dit ochtend ritueel deel te nemen!

 

Een Sadhana duurt 2,5 uur, dat is één tiende van je dag en door één tiende van je dag te wijden aan je discipline is je dag verzekerd. Je kunt jouw persoonlijke proces verdiepen en een ervaring aangaan die je een ontzettende versnelling geeft. Sadhana wordt altijd geleid, maar is door iedereen te volgen, dus voel je alsjeblieft vrij om dit speciale moment te beleven.

 

We beginnen de Sadhana altijd met het reciteren van JapJi, dan volgt er een yogaset, daarna een meditatie van een uur met 7 specifieke mantra's voor het Watermantijdperk. Dan sluiten we af. Het is aan te raden om van tevoren een koude douche te nemen zodat je je lichaam voorbereidt op de Sadhana. Draag wel altijd een tulband of hoofddoek.

 

Datum: Iedere derde zondagochtend van de maand. Laat mij weten wanneer je erbij wilt zijn. Tijd: We beginnen om 05:00 uur. Kosten: Vrije gift.

 

Door Christel Nijland (Shama Kaur).

 

Delen is lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht