Het is mij opgevallen dat het thema Vertrouwen en Overgave belangrijk is in deze tijd. Voor mij zeker een persoonlijk thema, maar ook in een gesprek met clienten komt het naar voren of ik hoor verhalen van mensen hierover. Nou ja, niets is toeval, maar altijd wel erg bijzonder om te merken dat er synchroniciteit bestaat. Daarom wil ik in dit bericht wat meer vertellen over Vertrouwen en Overgave. Wat is de energie hiervan, de betekenis, de kwaliteit en met welke chakra's zijn ze verbonden!

 

© Marc Dekker

 

Vertrouwen is een kwaliteit die hoort bij je basis of eerste chakra, het staartbeen. Is je fundament stevig, dan kun je ook makkelijker vertrouwen hebben. Is die basis verstoord zul je hier moeite mee hebben. Hoe veilig voel jij je in je leven? Vertrouwen hoort ook bij je hartchakra wanneer je kijkt naar allerlei relaties die je in je leven aangaat en de manier waarop. Wil je de controle houden of kun je makkelijk je hart openen voor compassie en mededogen? In dat geval is het voor jou makkelijker om te vertrouwen op jezelf en de ander. Vertrouwen is je bewust worden van je eigen angsten (1ste chakra) en je daarvan bevrijden.

 

El Morya is de Grote Meester verbonden met de kwaliteit van Vertrouwen. Overgave is een kwaliteit die hoort bij het kruinchakra. Kwan Yin is de Grote Meester hiermee verbonden. Jezelf overgeven betekent de controle loslaten.

 

Kunnen vertrouwen betekent vertrouwen hebben in jezelf, in je eigen kunnen. Wat zijn jouw sterke kanten? Het is de oeridee dat je absoluut vertrouwen hebt in het bestaan en in jouw leven en hoe het zich aan jou ontvouwt ook al is het wel of niet duidelijk. Zo'n rotsvast Vertrouwen toelaten is een uitdaging.

 

Wanneer je moeite hebt met Vertrouwen liggen daar angsten aan ten grondslag. Je mist het misschien omdat je een gevoel ervaart van verlatenheid, dat jij altijd alles alleen moet doen, of overal alleen in staat. Dit is de spiegel die je voorgehouden krijgt doordat je je angsten niet loslaat en je niet overgeeft aan dat vertrouwen. Twijfel, die verbonden is met de energie van het hart, schaadt vertrouwen. Laat die twijfel los en vertrouw op jezelf en je kwaliteiten. Vertrouw anderen, maar wees ook bewust kritisch. Vertrouwen geeft bescherming en kracht.

 

Bron

 

Waar Vertrouwen kan bestaan is Overgave een gevolg. Een diep Vertrouwen leert ook de kracht van Overgave te aanvaarden. Vertrouwen betekent bewust het leven of een situatie omarmen, de universele kracht aanvaarden. Dat is een actieve daad en daarmee altijd een bewuste vorm van Overgave. Het is door Vertrouwen dat jij het Universum aan het werk zult zien.

 

Vertrouwen kan worden gezien als een mannelijk aspect, een mannelijke energie. Overgave is vrouwelijk. Tolerantie, medegevoel en je laten meevoeren op de vloeibare 'levensstroom' is een vrouwelijk aspect waarbij gevoelens gaan stromen en de onderdrukte of ingehouden gevoelens loskomen. Het is een zachte energie in beweging waarbij je ook 'weet' wanneer te rusten. Je kent je eigen krachten en kunt je daar aan overgeven wanneer dat belangrijk is en je komt in actie wanneer het daar de juiste tijd voor is. Het vergt moed om je te kunnen overgeven, maar je zult ervaren dat dit kracht geeft en omdat het een vrouwelijke energie is, zul je de ervaring hebben dat je gedragen wordt. Wat houd je tegen? Welke controle 'moet' je behouden en waarom? Welke kwaliteiten van jezelf laat je niet toe en dus ook niet zien?

 

Bron

 

In Vertrouwen en met Overgave overzie je de dingen en ontstaat er ruimte, zodat jij weet wat je volgende stappen zijn. Ze vragen beide om een onderzoek van jezelf naar je mannelijke en vrouwelijke krachten, daarin ligt de harmonie. Alle wijsheid is reeds in jou aanwezig. Vertrouwen is het positieve gevoel van zekerheid, dat je hebt en dat je geeft. Een geschenk van grote waarde en van even grote waarde om te krijgen. Wees trots op wie jij bent, wat je talenten ook mogen zijn.

 

Een ritueel
"Zoek een mooi blad papier uit, een envelop en een mooie pen. Ga de natuur in en gun jezelf een paar uur rust en stilte. Kies een plek uit waar je je lekker voelt en neem de tijd om je op je omgeving af te stemmen. Neem nu het papier en de pen en schrijf een mooie, liefdevolle brief aan jezelf! Schrijf alsof je de woorden richt tot een vriend of vriendin, iemand die je bijzonder dierbaar is. Spreek eerlijk over alles wat in je hart opkomt; overwegingen, gevoelens, impulsen, plannen en wat je maar wilt. Je begint met je naam zoals je dat doet met een brief: "Lieve ..." Vergeet niet de datum, de plek vanwaar je schrijft en onderteken de brief. Stop het in een envelop. Stuur het dan "in de geest" met dankbaarheid aan het Universum, dat zich om jou bekommert. Berg het dan op een goede plek in je huis op en lees het na een jaar nog eens!" De boom is Atlasceder.

 

Uit: "Dryaden, de boomgeesten met helende krachten" van Tiziana Mattera

 

Bron: "Grote Meester Kaarten" van Ulrike Hinrichs en Petra Schneider. "Dryaden, de boomgeesten met helende krachten" van Tiziana Mattera. "De Chakraleer en de Reflexzonetherapie" eigen werk.

 

Door Christel Nijland (Shama Kaur).

 

Delen is lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Deze post heeft een reactie

  1. Mooi artikel! Overgave en vertrouwen waren belangrijke pijlers van mijn reis naar India/Nepal. Een andere pijler voor mij was nederigheid.
    Bedankt Shama Kaur.

Geef een reactie

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht