September is de maand van de Oogstmaan, de herfstequinox en heeft te maken met innerlijke balans. Het is nog niet helemaal herfst, maar we staan op het punt om over de gaan naar de donkere tijd en naar een tijd van inkeer en innerlijke bewustwording. Wat staat er te gebeuren aan activiteiten in Shamahuis? Hieronder volgen ze en deze komen ook elke maand weer terug. Wil je de exacte data van de activiteiten blijven ontvangen, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

 

Volle Maan meditatie
In september is er een Volle Maan meditatie op vrijdagavond de 20ste. Er zijn al enkele aanmeldingen dus wees er snel bij wanneer je mee wilt doen! De Volle Maan van september wordt Oogstmaan genoemd. De laatste gewassen, zoals appels, noten en maïs zullen binnen gehaald worden en je merkt al aan de natuur dat het zich weer richt op het naar binnen keren. Dit is een maand van balans. Innerlijke balans tussen licht en donker, mannelijk en vrouwelijk, actief en passief. De meditatie zal gaan over deze krachten en hoe die in jou aanwezig zijn. Waar is de balans? Wil je je aanmelden? Stuur mij dan een mail.

 

Locatie: Shamahuis
Datum: vrijdag 20 september
Tijd: van 19:30 tot uiterlijk 22:00 uur
Kosten: €15,00

 

Een maan van de Oogst

 

© Molly Harrison

 

Speciale les Kundalini en Sjamanisme
In deze les combineer ik de sjamaanse principes met de kracht van de Kundalini. Je leert een trancereis te maken door je lichaam om naar een plek te gaan waar misschien heling nodig is. Ook komen de chakra's aan bod in een helende reis en wordt de ontspanning diep en begeleid met drum. Dit wordt een ervaring voor beide kanten. Wil je deze avond ervaren? Meld je dan aan bij mij.

 

Locatie: Shamahuis
Datum: zaterdag 14 september
Tijd: van 19:00 tot 22:00 uur
Ksten: €15,00

 

Sadhana
Sadhana betekent een dagelijkse spirituele gewoonte. Het is een ochtend discipline die je geest helder houdt zodat je dagelijkse bezigheden nauwkeurig en met aandacht worden begeleid. Het is een persoonlijke ervaring om je voor te bereiden op uitdagingen die de nieuwe tijd met zich meebrengt. In Shamahuis wordt nu de gelegenheid geboden, voor iedereen, om aan dit ochtend ritueel deel te nemen! Een Sadhana duurt 2,5 uur, dat is één tiende van je dag en door één tiende van je dag te wijden aan je discipline is je dag verzekerd. Je kunt jouw persoonlijke proces verdiepen en een ervaring aangaan die je een ontzetttende versnelling geeft. Sadhana wordt altijd geleid, maar is door iedereen te volgen, dus voel je alsjeblieft vrij om dit speciale moment te beleven.

 

We beginnen de Sadhana altijd met het reciteren van JapJi, dan volgt er een yogaset, daarna een meditatie van een uur met 7 specifieke mantra's voor het Watermantijdperk. Dan sluiten we af. Het is aan te raden om van tevoren een koude douche te nemen zodat je je lichaam voorbereidt op de Sadhana. Draag wel altijd een tulband of hoofddoek.

 

Locatie: Shamahuis
Datum: Iedere derde zondagochtend van de maand, dus zondag 20 oktober, maar in september starten we op zondag de 22ste
Tijd: We beginnen om 05:00 uur
Kosten: Vrije gift

 

Yogi Bhajan over Sadhana
In sadhana the sadhu lives.
in sadhana the nectar of God's Love rains down.
In sadhana come the blessings of Simran, Awareness, and Devine Understanding.
In sadhana is the meditation of Rai Yoga.
In sadhana see God's Glory.
In sadhana experience Infinity.
Sadhana is the daily meditation of the sadhu.
Oh Yogi! Become one with God!

 

Door Christel Nijland (Shama Kaur)

 

Delen is lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht