Macrokosmos en Microkosmos.
Er is het Al, Het Grote Beginsel van alles wat wij ervaren en welke ook wel Ongemanifesteerd Bewustzijn wordt genoemd. Dat Al vibreert en doorstraalt alles wat leeft en volgt bepaalde wetmatigheden. Uiteindelijk ben jij één met dat grote geheel. Jij bent de Mikrokosmos en een kopie van de Macrokosmos, want alle beginselen zijn wel in jou aanwezig, net zoals in de Macrokosmos, maar daarin is alles al actief en in jou is nog veel latent aanwezig. Dit komt omdat verschillende kosmische krachten hier nog niet op gericht zijn.

 

Het betekent wel dat jij in essentie, als een zaadje, alles in de kiem ter beschikking hebt, je kunt dus scheppen en laten ontkiemen wat jij wilt manifesteren. Je kunt putten uit een Bron waar je zelf deel van uitmaakt alleen voel je het vaak nog niet, of 'vind' je dat het niet zo is.

 

Kiemkracht
Deze periode is die van het ontkiemen en dat kan alleen wanneer er al een zaadje aanwezig is, wanneer de kwaliteiten om iets te laten ontstaan al latent aanwezig zijn. Als mens heb je vele wensen, plannen, doelen en talenten, dit zijn allemaal zaadjes die het waard zijn om te ontkiemen. Diegenen die vruchtbaar zijn geef jij energie en positiviteit en zij zullen dan uitgroeien tot nieuwe mogelijkheden en kansen. Dat is kiemkracht en daarmee kom je vanuit de duisternis van de winter weer in het licht en groei je naar dat licht.

 

Tijdens de Kundalini Yogales van deze week hebben we een meditatie gedaan om het subtiele lichaam schoon te maken zodat je kansen en mogelijkheden naar je toe trekt om dat wat nog niet gemanifesteerd is en sluimerend aanwezig is actief en manifest te maken. Daarna volgt de Subagh Kriya waarbij je een stuk gereedschap krijgt dat je kunt inzetten om overvloed, voorspoed en welvaart toe te laten en om het te herkennen wanneer het zich aan je voordoet zodat je ernaar kunt handelen.

 


Bron foto is onbekend

 

Focus
Naast dat je je bewust bent van je eigen talenten, is het ook belangrijk om te focussen. Die kwaliteit heb je nodig om te kunnen handelen en wilskracht heb je weer nodig wanneer jij je bewust bent wat je wilt laten ontkiemen om dan daadwerkelijk stappen te nemen. Artemis is de godin die bij deze periode hoort. Zij is de godin van de jacht en wordt afgebeeld met pijl en boog (voor de focus), met een hinde en de maan, wat haar ook tot maangodin maakt. Zij is heel sterk verbonden met de wereld van de dieren, die zij beschermt doordat zij zich kan verbinden met de geesten van ongetemde dieren. Ze laat ons onze persoonlijke kracht zien en laat ons kiezen voor oprechtheid en rechtvaardigheid.

 


© Wendy Andrew

 

Krachtdieren
Nu we het dan over dieren hebben, wil ik met jullie nog een volgend verhaal delen. Dieren spelen binnen het sjamanisme een speciale rol, ze worden krachtdieren genoemd en ons eigen krachtdier is in wezen de drager van onze persoonlijke kracht. Je kunt ze zien als je bondgenoten, als gidsen, die je in bepaalde situaties kunnen helpen en die je beschermen en hulp bieden. Middels een trancereis bijvoorbeeld kun je in contact komen met jouw krachtdieren en die geven je heel veel inzicht, hulp en veiligheid in bepaalde situaties. Via een trancereis kun je genezing, kracht en inzicht krijgen doordat je contact maakt met andere dimensies en krachtdieren. Je kunt dan werken aan specifieke problemen of je ergens bewust van worden. Je beleeft een lucide droom, één waarin je vragen kunt stellen en waarbij je antwoorden krijgt. In één van mijn trancereizen kwam ik onlangs, voor mij nog, onbekende krachtdieren tegen. De Vos en vervolgens de Das namen mij mee door het bos. Dit beeld is heel lang blijven hangen zonder er nog een concrete boodschap uit te halen, totdat ik plotseling, alsof het uit het niets kwam, de bovenstaande afbeelding zag. Moeder Aarde afgebeeld met Vos en Das samen. Vos is een vormveranderaar en kan heel goed observeren, vooral ongezien. Vos is slim, behendig en snel, maar wordt ook geassocieerd met vrouwelijke moed en genegenheid. Das wordt gezien als stoutmoedig en sluw. Het heeft doorzettingsvermogen en wordt geassocieerd met aardemagie en wijsheid en is een beschermer. Zo kun je heel mooi de kracht van dieren gaan toepassen op je eigen leven en zo je eigen kracht of medicijn ontdekken!

Door Christel Nijland (Shama Kaur)

Delen is lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht