Reflexologie

Reflexologie oftewel reflexzonetherapie is een natuurlijke geneeswijze

Reflexzones

Ze gaat ervan uit dat op de handen en de voeten reflexzones liggen die corresponderen met alle organen, klieren en andere delen van het lichaam. Het lichaam wordt eigenlijk weerspiegeld op de voeten. Het doel van de reflexzonetherapie is het herstellen van het natuurlijk evenwicht in het lichaam.

Voetreflexmassage

Door het masseren van de zones op de voeten wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd. De massages ondersteunen en bevorderen de natuurlijke processen in het lichaam en brengen zo het lichaam in balans. Er vindt verlichting van stress en spanning plaats en blokkades in het lichaam worden opgeheven. Een voetmassage geeft op deze manier het lichaam de kans zichzelf te herstellen. Het kan ook preventief worden gebruikt, om klachten te voorkomen.

Waarvoor kun je terecht?

Er zal altijd eerst een gesprekje plaatsvinden. Je kunt terecht voor een behandeling bij ademhalingsklachten, spijsverteringsklachten, hormonale klachten, rug- en gewrichtsklachten, hoofdpijn en migraine en circulatiestoornissen.

Je kunt bij mij ook terecht voor een Metamorfose- of Polariteitsmassage

Ontspannende massage

Natuurlijk kun je zonder klachten jezelf ook laten verwennen met een weldadige massage en voel je de ontspannende werking! Gun jezelf een moment helemaal voor jou alleen en kom volledig tot rust. Je lichaam kan door geestelijke druk verstoord zijn. Met een behandeling komt het weer in evenwicht en door de diep ontspannende werking kan stress gereduceerd worden. Na een behandeling kun je vanuit je eigen kracht weer genieten van het leven van alledag.

Kinderen

Deze tijd vraagt veel van kinderen. Veel ouders zijn op zoek naar natuurlijke behandelmethodes die hun kind kunnen helpen beter te slapen, zich beter te concentreren of die helpen als kinderen erg druk zijn.

Zwangerschap

Op zoek naar balans voor lichaam en geest tijdens de zwangerschap? Denk dan eens aan een voetreflexzone behandeling. Met een massage van de voeten kunnen veel typische zwangerschapsklachten behandeld worden. Het is daarbij wel belangrijk dat de zwangerschap geen medische indicatie heeft.

Een behandeling in de eerste drie maanden van de zwangerschap is meestal gericht op ontspanning en op het verlichten van misselijkheid en vermoeidheid. In het tweede trimester ligt de aandacht bij de wervelkolom, gewrichten en spieren en de spijsvertering. In de laatste periode is de behandeling weer op ontspanning gericht. Tijdens de zwangerschap kunnen niet alle zones gemasseerd worden. Hier wordt vanzelfsprekend rekening mee gehouden. Mits je het jezelf toestaat, kan er gedurende de hele zwangerschap reflexzone therapie worden toegepast. Ben je over de 40 weken dan kan een behandeling erop gericht zijn de bevalling op gang te brengen.

Voetmassage

Met een massage van de voeten kunnen veel van dit soort klachten behandeld worden. En dit geldt voor kinderen van alle leeftijden. Het heeft bijvoorbeeld een positief effect op babyproblemen (zoals huilen, darmkrampjes, slecht slapen), op bronchitus, astma, jeugdreuma, ADHD, hoofdpijn, diabetes, lusteloosheid, vaak ziek en/of verkouden, puberproblemen en menstruatieklachten. Door het masseren van de zones op de voeten wordt de doorbloeding in het lichaam gestimuleerd. De massages ondersteunen en bevorderen de natuurlijke processen in het lichaam en brengen zo het lichaam in balans. Er vindt verlichting van stress en spanning plaats en blokkades in het lichaam worden opgeheven. Een voetmassage geeft op deze manier het lichaam de kans zichzelf te herstellen. Het kan ook preventief worden gebruikt, om klachten te voorkomen. Een voetreflexzone behandeling kan pijn doen verminderen en kan uitstekend gegeven worden naast reguliere behandelmethodes.

Duur van de behandeling

Wanneer er wordt gekozen voor een klachtgerichte behandelmethode zullen er meerdere sessies plaatsvinden. Voor een eerste afspraak wordt anderhalf ingepland. Vervolgbehandelingen duren een uur. Voor een ontspannende massage op de voet wordt altijd een uur ingepland. Bij kleine kinderen, wordt de duur daarvan aangepast aan dat wat het kindje aan kan. Dit gebeurt altijd in overleg met de ouder(s). Ook de kosten worden daarop aangepast.

De kosten

Een intake gesprek met een eerste behandeling kost €80,00
Een behandeling van een uur kost €60,00
Een behandeling kan in overleg, in specifieke gevallen aan huis gegeven worden.

Afzeggen

Een gemaakte afspraak kan alléén telefonisch worden afgezegd. Afzeggen tot 24 uur voor de afspraak is kosteloos. Wanneer de afspraak binnen 24 uur wordt afgezegd zijn de kosten van €60,00 voor eigen rekening. Voor een niet nagekomen afspraak wordt een factuur gestuurd.

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht