Yogatherapie

Dit kan geschikt zijn voor iedereen die een langer traject aan wil gaan in een 1-op-1 setting waarbij volledig wordt ingegaan op jouw proces. Je werkt dan aan een specifiek thema. Je haalt volledig effect uit een goede combinatie van yogaoefeningen, ademhalingstechnieken, voedings- en leefwijzeadvies, reflexologie en massage. Wanneer je 1 op 1 wilt werken aan een bepaald persoonlijk thema, om inzicht te krijgen in hoe jouw lichaam werkt om zo je bewustzijn te vergroten zodat je yoga en methodes leert te integreren in je persoonlijk leven.

Zo kun je geheel op je eigen manier, in je eigen tempo kennismaken met yoga als genezend middel. De meeste mensen denken bij yoga alleen aan soepelheid en dat je slank en flexibel móet zijn om het te kunnen beoefenen. Dit is een verkeerde aanname, hoewel het idee wel wordt ondersteund door de media en de hype die er is ontstaan rondom yoga.

Yoga is een zelf helpmiddel, het brengt je in contact met je lichaam en de wijsheid die het bezit. Je kunt bij fysieke klachten en blokkades met yoga heel veel bewerkstelligen. Daardoor kom je beter in je vel te zitten en kun je weerbaarder en wendbaarder in het leven staan.

Dus eigenlijk is het zo, als je denkt dat yoga totaal niets is voor jou, dit best een goed hulpmiddel kan zijn om je algehele lichamelijke conditie te verbeteren. Yogatherapie is dan een goede manier om volledig afgestemde oefeningen te krijgen. Je proces wordt goed begeleid.

Het kan een keuze zijn om eerst voor Yogatherapie te kiezen, om daarna door te gaan naar de groepslessen. Het kan je net eventjes dat duwtje geven omdat je weet wat je te wachten staat en weet wat je eigen fysieke beperkingen zijn en wat je daarmee kunt doen.

Om een idee te geven
Yogatherapie wordt vaak gedaan door mensen met een burn out of depressie
Bij herstel na ziekte of een operatie
Bij (ernstige) rugklachten of problemen van het bewegingsapparaat
Bij (ernstige) hormonale klachten
Maar ook zeker bij een verstoring van de energie balans in het lichaam
en zelfs bij het ontwaken van de Kundalini energie en de problemen die dat kan voortbrengen

“Sinds een half jaar doe ik yoga bij het Shamahuis. Ik heb een beta-achtergrond en ik had voordat ik begon met yoga weinig aandacht gegeven aan mijn gevoelens. Ik zat niet altijd even lekker in mijn vel en het leek me dus een goed idee om toch eens wat anders te proberen. Yoga dus in het Shamahuis. Ik had ook geen idee wat ik moest verwachten, maar ik wilde het toch eens proberen om wat meer rust in mijn hoofd te krijgen.

Ik ben begonnen met enkele privé sessies met Christel omdat ik er tegenop zag om mezelf direct aan een groep mensen bloot te stellen. Die sessies waren heel fijn en ik leerde snel om me te ontspannen en over te geven aan de oefeningen. Het was ook heel fijn om te merken dat als ik een oefening niet helemaal kon, dat er dan vaak een alternatief was. Op deze manier kon ik heel snel ontspanning vinden in plaats van me veel te druk te maken over de oefening. Hierdoor kon ik als beginner snel genieten van de yoga.

Na een tijdje ben ik toch overgegaan op de yoga in de groep. Mijn angst was totaal ongegrond. De yoga in de groep geeft een sterke energie waardoor de oefeningen makkelijker lijken te gaan.

Ik kijk er nu elke week naar uit om weer naar de yoga te gaan. De ontspanning die ik na een yoga les en de rest van de week ervaar heb ik niet eerder gevoeld. Heel bijzonder”. Wim

Neem met mij contact op voor meer informatie. Er zal altijd eerst een intakegesprek plaats vinden. Dat kan echter ook telefonisch.

Duur van de sessies

Als je kiest voor Yogatherapie gaan we er van uit dat er meerdere sessies nodig zijn. Dat kan van tevoren worden besproken en bepaald. Een sessie duurt anderhalf uur.

De kosten

Yogatherapie kost €65,00 per keer

Bij betaling van 5 sessies in één keer €270,00

Bij betaling van 10 sessies in één keer €540,00

Afzeggen

Een gemaakte afspraak kan alléén telefonisch worden afgezegd. Wanneer de afspraak op diezelfde dag, binnen 24 uur voor de behandeling, wordt afgebeld zijn de kosten van €65,00 voor eigen rekening. Voor een niet nagekomen afspraak wordt een factuur gestuurd.

Pin It on Pinterest

Share This