Kundalini Yoga

Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan, wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Deze vorm van yoga geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van een techniek waarbij je door middel van krachtige ademhaling, dynamische oefeningen, mantra en meditatie je innerlijke, oneindig creatieve kracht gaat ervaren. je komt tot een dieper bewustzijn en eenheid.

Fysiek geeft het je energie, vergroot het je doorzettingsvermogen en het maakt je soepel en flexibel. Mentaal vergroot het je concentratie en alertheid.

Kundalini Yoga zuivert, zodat pijn en stress je minder kunnen raken. Ontspanning wordt een essentieel onderdeel van jezelf. Je ervaart je eigen innerlijke kracht van waaruit je bewust en met plezier in het leven staat. Je voelt je sterk en leert vertrouwen hebben. Je innerlijke schoonheid straalt uit naar buiten.

“Na een les van Christel ziet de wereld er altijd mooier, beter, lichter en anders uit dan ervoor. Ik heb een drukke baan en jonge kinderen, het leven zit meer dan vol. Ik deed al heel lang yoga maar door de kundalini lessen van Christel heb ik een verdieping ervaren die me heel veel kracht en ontspanning heeft gebracht. Ik kan nu veel meer van het leven genieten” Alexandra

Voor een werkweek van gemiddeld veertig uur of meer is nogal wat energie nodig. Dat moet ergens vandaan komen. Ontstaat er een tekort dan moet zelfs extra worden aangevuld. Yoga is een manier om de juiste energiebalans te vinden. Het heeft gelijktijdig een inspannend en ontspannend effect.

Yoga is a wonderful combination of spirituality, meditation and physical activities which helped me in my spiritual growth. I have been practicing Kundalini Yoga with Christel for almost three years. I feel a huge difference in my energy. Kundalini Yoga helped to raise my energies and I feel much more present than before the practice of yoga. The different exercises Christel proposes work on specific parts of the body. The results are increased circulation and energy, a stronger and more flexible body. This leads to an increased awareness of presence, i.e. of being here and now and a more intensive feeling of life Thorsten

Door een opeenvolging van verschillende houdingen worden alle spiergroepen aan het werk gezet. De ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je meer rust ervaart dan na een extra uurtje slapen. In Aziatische delen van de wereld kennen ze het geheim van yoga al millennia lang. Daar zijn mensen dan ook minder gevoelig voor stress.

“Yoga is voor mij de perfecte combinatie van meditatie en spiritualiteit. In het hier en nu zijn door de focus op de ademhaling en zo werken aan je bewustzijn. Door Kundalini yoga werk ik aan mijn innerlijke groei en kan ik me beter concentreren, mijn hoofd leeg maken en zonder oordeel  zijn. Christel is  ‘geroepen’ voor wat ze doet, vanuit een kosmische bestemming, zeer toegewijd en zij begeleidt de lichaamsoefeningen en meditatieoefeningen met grote deskundigheid. Zij creëert een atmosfeer waar ik me direct thuis voelde. Kundalini yoga is iedere week weer thuiskomen bij mezelf” Rob

“Mijn lichaam kijkt er elke week weer naar uit, naar de Kundalini Yoga! Ik ervaar het echt als een weldaad, en niet alleen voor mijn lichaam, ook voor mijn geest, met de verschillende meditaties en het chanten van de mantra’s. Het geeft mij heel veel energie en tegelijkertijd ook ontspanning. Wat ik erg fijn vind is dat het elke keer weer een verrassing is welke Kriya we doen. En het grappige is, dat het thema van de Kriya altijd precies klopt wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft” Madeline

Kundalini Yoga

Maandag20:00 uur
Woensdag17:30 uur en 20:00 uur
Donderdag20:00 uur

Kosten

Het lesgeld bedraagt €45,00 per maand voor één les in de week, met een éénmalige vooruitbetaling van één maand. Dit is tevens de opzegtermijn. Wil je twee keer in de week, of vaker komen, dan wordt het maandbedrag aangepast. Je kunt het met mij bespreken.

Proefles(sen)

Aangezien iedere Kundalini Yogales er anders uit ziet, iedere les heeft een ander thema en om beter te kunnen voelen of het bij je past, bied ik een serie van 3 proeflessen aan voor €25,00. Voor het volgen van proeflessen kun je contact met mij opnemen. Het bedrag voldoe je contant de eerste keer dat je komt.

Vakanties

Shamahuis is tijdens de kerstvakantie 2 weken en tijdens de zomervakantie een maand gesloten.

Pin It on Pinterest

Share This