Christel Nijland

Er was eens een fascinatie voor beeldende kunst, voor fotografie maar ook voor wiskundige principes en geometrie.

Het resultaat: een studie aan de kunstacademie, een diploma als fotografisch vormgever en een uitdagend beroep als architectuur- en interieurfotograaf.  Maar dit was nog maar een begin, ik wist dat er meer verborgen lag wat ik wilde ervaren.

Fotograaf: Linda Wormhoudt

In 2004 ben ik begonnen met de leraren- opleiding Kundalini Yoga. Daarnaast startte ik met de studie reflexzonetherapie aan de Haagse Aademie voor Natuurgeneeswijzen wat mij inzicht verschafte in de werking van ons lichaam. Door zowel de visie van de westerse anatomie alsook die van de oosterse filosofie en de yoga geschriften over het menselijk energie- en chakrasysteem leerde ik kijken naar het geheel. Deze visies integreren is een belangrijk streven geworden en resulteert in een holistische benaderingswijze waarbij meedere facetten van leven en transformatie gebruikt worden in de behandeling van clienten.

Ik wilde een eigen praktijk beginnen en in 2007 ben ik van start gegaan met Shamahuis. Mijn liefde voor fotografie, architectuur en beeldende kunst is er nog steeds maar minder prominent aanwezig. De creatieve kracht laat ik voorlopig stromen door de Kundalini Yoga door te geven aan mijn leerlingen en door middel van de genezende kracht van reflexzonetherapie, Yogatherapie en verschillende healingtechnieken. Mijn interesse in sjamanisme en hekserij wordt verdiept en meer en meer geïntegreerd in mijn werk.

Het is belangrijk om een leraar in je leven te hebben. Het geeft veel kracht wanneer iemand vóór jou een pad heeft bewandeld. Een leraar biedt je de ervaring van totale overgave aan de universele liefde in vertrouwen en met toewijding. Hierdoor is een versnelling mogelijk. Yogi Bhajan is een zeer belangrijke leraar voor mij in Kundalini Yoga en energetisch werk met de kundalini kracht.

“Christel is ‘geroepen’ voor wat ze doet, vanuit een kosmische bestemming, zeer toegewijd” Rob

Mijn lerares in zelfrealisatie is Sathanama. Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in sjamanistisch werk en heb daarin ook lessen gevolgd. Bij Linda Wormhoudt volg ik al weer enkele jaren de opleidingen. Sjamanistische tradities bezitten een ongelooflijke kracht, diepte en rijkdom. Daarbij verdiep ik mij in de oude tradities van de Lage Landen en Noord West Europa. Sinds kort volg ik de Rouwvrouwopleiding die verdiept en uitgebreid gaat worden. Het terugbrengen van rituelen rond de dood en bij sterven en de zorg voor nabestaanden is hierbij belangrijk. Lunadea is mijn lerares in hekserij.

Ik bied in Shamahuis mensen een gelegenheid om hun persoonlijke, oneindige creatieve kracht te gaan ontdekken en te claimen. Om vrouwen en mannen hun ware essentie te laten voelen en ze in tune te brengen met kracht, liefde en wijsheid. Om het mannelijke en vrouwelijke weer één te maken.

Wanneer je op zoek bent naar harmonie kun je ook denken aan een massagebehandeling van de voeten. Op verzoek maak ik gebruik van edelstenen. Hiervoor heb ik meerdere cursussen gevolgd en het is ongelofelijk hoe krachtig de werking van stenen is en wat een prachtige ondersteuning ze zijn in een proces. Reflexzonetherapie is een ideale techniek om te aarden, om los te laten, om datgene wat je niet meer nodig hebt en jou blokkeert uit je lichaam te laten stromen en een gezonde, helende kracht door je heen te laten gaan. Dit gebeurt door middel van de helende kracht van aandacht en aanraking waarbij de behandelmethode op jou wordt afgestemd.

Vind je het belangrijk om een langer traject aan te gaan, dan kan dat in de vorm van Yogatherapie. Je haalt volledig effect uit een goede combinatie van yogaoefeningen, ademhalingstechnieken, voedings- en leefwijzeadvies en voetreflexologie, wanneer je 1 op 1 wilt werken aan een bepaald persoonlijk thema!

En tja, wat zal er zich nog meer aandienen… ik schrijf graag en wie weet hoor je nog meer van mij. Je kunt ten slotte alles worden wat je wilt en je kunt altijd vernieuwen, het is een oneindig scheppend proces. Soms heeft een mens net een beetje hulp nodig, heb je net iemand nodig die je wijst op wat jouw hart sneller doet gaan. Die je laat inademen en je inspireert.

Christel Nijland (Shama Kaur)

Pin It on Pinterest

Share This