Boek van Linda Wormhoudt

Vorig jaar op 20 juni schreef ik op Facebook: “Nevelvrouw” van Linda Wormhoudt is uit en dat mag iedereen weten”. Ik had zojuist het nieuwste boek van Linda in handen en was in spannende afwachting waar het verhaal en Linda’s ervaring mij naartoe zou leiden.

Reis door parallelle werelden

Eén ding weet je zeker, ook dit boek zal je weer meenemen op een reis door verschillende parallelle werelden en lagen van onze wereld. Naar plaatsen waar die parallelle werelden de onze aanraken of een grensgebied creëren waar heel veel mogelijk is. Jezelf overgeven aan dat wat het verhaal met je doet en waar het je mee naartoe neemt is verrassend, zeker niet voorspelbaar, wel spannend en daarom houd ik zo van Linda’s boeken en verhalen. Ze werken als een poort, als een initiatie.

Water en vuur

Nevelvrouw is nu een half jaar uit en dat mag iedereen blijven weten. In de Alchemie wordt gezegd dat water en vuur zorgen voor mist en stoom en dat op dat moment leven kan ontstaan. Het boek brengt je iedere keer op de grenslijn van leven en dood, vuur en water en toch leer je zonder te vrezen wat er voor, op en na die grens kan gebeuren.

Nevelvrouw speelt zich voornamelijk af in IJsland en Groenland. Reuzen, Alfen en ander vergeten volk komt erin voor. Het gaat over Odin, Loki en Hella. Het gaat over de verloren runen en over de kennis van het dodenwiel, schaduw- en levenswiel en als Rouwvrouw heb ik al veel kennis hiervan mogen ontvangen, kennis die verloren leek te zijn, maar Linda brengt het weer terug. Het is adembenemend om mee te mogen reizen door het rijk van de godin Hella.

De rijken van de benedenwereld

Toentertijd heb ik het gelezen en ben ik er helemaal in gedoken. Tijdens deze laatste Winternachten heb ik het opnieuw gelezen en kon dieper bepaalde lagen in. Door de rijken van de benedenwereld, Hella’s stee en de Nornen bij hun bronnen, terug naar de middenwereld, naar een land van nevel, mist en vuur. Langs Oer, oud en magische vormen, langs oude pijn van verloren liefdes en nieuwere pijn die zichtbaar wordt. Elke steen een taal, elke plant een essentie, elk pad kan gaan naar diep of juist niét, maar je weet het niet. Water stroomt en valt, bronnen zijn verstild en een rivier stroomt omhoog.

De Stamrunen

Uit chaos ontstaat orde en de één kan niet zonder de ander bestaan. Dan worden de nieuwe runen, de stamrunen helderder en begrijpelijk en ontdek ik dat zonder een einde, loslaten en rouw er nooit een nieuw begin kan zijn. De dood wordt een poort van leven.

Magische kaart

Er is een versnelling mogelijk wanneer je leest en nog eens leest, omdat je dan dieper wordt meegezogen in het verhaal. Het wordt een beetje van jezelf. Vermoeidheid treedt op, maar ik wil er niet uit.

Zenuwen zinderen, elke cel, elke vezel wil zich afsluiten. De bedrading kan de voltage niet aan, maar ik dwing mijzelf om door te gaan. Ik noteer de plekken, hun energie en volg de plattegrond, ik teken de runen op steen en noteer mijn gevoelens en maak zo een magische kaart……van mijzelf, uit water en vuur, mist en stoom.

Nevelvrouw

“Nevelvrouw” is deel 3 in de serie ‘Kind van de Wegen’. Deel 1 speelt zich af in Koerdistan en deel 2, “Beschermheer” in Lapland en deel 3 speelt zich voornamelijk af in IJsland en Groenland. Alle delen zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen en innerlijke beelden. Het sjamanistische pad dat Linda Wormhoudt al meer dan twintig jaar als volgster van Odin loopt, kent vele waarheden en meerdere werelden.

Meer informatie

“Nevelvrouw” van Linda Wormhoud

Nevelvrouw op Facebook

Het boek bestellen?

 

Door Christel Nijland (Shama Kaur)

Delen is lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht