Kundalini Yoga

Kundalini Yoga, de Yoga van bewustzijn

Kundalini Yoga, zoals onderwezen door Yogi Bhajan, wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Deze vorm van yoga geeft je de mogelijkheid om gebruik te maken van een techniek waarbij je door middel van krachtige ademhaling, dynamische oefeningen, mantra en meditatie je innerlijke, oneindig creatieve kracht gaat ervaren. je komt tot een dieper bewustzijn en eenheid.

Latent aanwezige, scheppende kracht

Jouw ongekende potentieel

Onze levensenergie, de oneindige, scheppende kracht in ieder van ons aanwezig, wordt voorgesteld als een slang. Zij ligt in de vorm van Kundalini opgerold en klaar om te ontwaken onderaan onze wervelkolom, bij ons eerste chakra, het Muladhara chakra (Mul betekent wortel). Zij is de levengevende energie, de seksuele energie die je kunt inzetten voor transformatie en bewustzijnsgroei. Het staat voor jouw ongekende potentieel om te worden wie je daadwerkelijk bent. Zij is Shakti en zoekt naar vereniging met Shiva. Ze wordt ook wel rode slangenkracht genoemd, omdat ze verbonden is met het eerste chakra, welke de kleur rood aantrekt. De mannelijke energie, Shiva, stroomt binnen via onze kruin waar de kleur goud bij hoort en daarom wordt deze kracht ook wel gouden Kundalini genoemd.

 

Kundalini energie als verbindende kracht, een bewustzijn

De Kundalini energie is psycho-spirituele energie. Kundalini Yoga wordt daarom vaak de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd. Kundalini betekent niet slang, maar “de krul in de lok van het haar van een geliefde”. Het is het ontrollen (ontwaken) van jouw essentiële bewustzijn, jouw potentie. Door het verbinden van jouw vrouwelijke en mannelijke energie, het verbinden van Yin (Shakti) en Yang (Shiva) kom je tot die eenheid en in harmonie. Shakti en Shiva zijn gescheiden en hopen op een hereniging. Shakti, ook wel kundalini-shakti is die latent aanwezige energie die je omhoog kan brengen in vereniging met Shiva, die zetelt in je zevende chakra.

Transformatie

Vanuit de Kundalini Yoga traditie wordt het proces van transformatie volledig begeleid, door het verbinden met de traditie en door het welbewust werken met die oneindig creatieve energie die Kundalini is. We zullen nu als mens, maar ook als aarde te maken krijgen, of je het nu leuk vindt of niet, met Kundalini energie. De energie van transformatie. Die belangrijke verschuiving in de tijd!

 

Wat Yoga doet?

Fysiek geeft het je energie, vergroot het je doorzettingsvermogen en het maakt je soepel en flexibel. Mentaal vergroot het je concentratie en alertheid.

Wat kan Kundalini Yoga jou bieden?

Kundalini Yoga zuivert, zodat pijn en stress je minder kunnen raken. Ontspanning wordt een essentieel onderdeel van jezelf. Je ervaart je eigen innerlijke kracht van waaruit je bewust en met plezier in het leven staat. Je voelt je sterk en leert vertrouwen hebben. Je innerlijke schoonheid straalt uit naar buiten. 

Inspannen en ontspannen

Voor een werkweek van gemiddeld veertig uur of meer is nogal wat energie nodig. Dat moet ergens vandaan komen. Ontstaat er een tekort dan moet zelfs extra worden aangevuld. Yoga is een manier om de juiste energiebalans te vinden. Het heeft gelijktijdig een inspannend en ontspannend effect. 

Asanas en Pranayama

Hoe belangrijk houding (Asanas) en ademhalingstechnieken (Pranayam) zijn bij het reduceren van stress

Door een opeenvolging van verschillende houdingen worden alle spiergroepen aan het werk gezet. De ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat je meer rust ervaart dan na een extra uurtje slapen. In Aziatische delen van de wereld kennen ze het geheim van yoga al millennia lang. Daar zijn mensen dan ook minder gevoelig voor stress.

 “Christel is ‘geroepen’ voor wat ze doet, vanuit een kosmische bestemming, zeer toegewijd en zij begeleidt de lichaamsoefeningen en meditatieoefeningen met grote deskundigheid. Zij creëert een atmosfeer waar ik me direct thuis voelde. Kundalini Yoga is iedere week weer thuiskomen bij mezelf” Rob 

“Mijn lichaam kijkt er elke week weer naar uit, naar de Kundalini Yoga! Ik ervaar het echt als een weldaad, en niet alleen voor mijn lichaam, ook voor mijn geest, met de verschillende meditaties en het chanten van de mantra’s. Het geeft mij heel veel energie en tegelijkertijd ook ontspanning. Wat ik erg fijn vind is dat het elke keer weer een verrassing is welke Kriya we doen. En het grappige is, dat het thema van de Kriya altijd precies klopt wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft” Madeline 

Wil je meer lezen over de Kundalini kracht lees deze blogs dan eens:

 

Lesrooster

Kijk op de homepage voor het actuele rooster of neem contact op met Christel via info@shamahuis.nl 

Kosten

Het lesgeld bedraagt €45,00 per maand voor één les in de week, met een éénmalige vooruitbetaling van één maand. Dit is tevens de opzegtermijn. Wil je twee keer in de week, of vaker komen, dan wordt het maandbedrag aangepast. Je kunt het met mij bespreken.

Proefles(sen)

Aangezien iedere Kundalini Yogales er anders uit ziet, iedere les heeft een ander thema en om beter te kunnen voelen of het bij je past, bied ik een serie van 3 proeflessen aan voor €25,00. Voor het volgen van proeflessen kun je contact met mij opnemen. Het bedrag voldoe je contant de eerste keer dat je komt.

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht