We leven nu alweer ruim een week in het jaar 2014, maar wat zal dit nieuwe jaar ons eigenlijk brengen? Heb je rond midwinter ook even stilgestaan bij het afgelopen jaar en gereflecteerd op wat het nieuwe jaar jou mag brengen, net zoals de zon met midwinter ook even stil lijkt te staan, voordat hij weer 'naar boven klimt'? Heb je stilgestaan bij wat je hebt meegemaakt en geleerd in 2013 om dat te transformeren of mee te nemen het nieuwe jaar in? Je intuïtie kan jou vertellen waar je krachten liggen, maar ook je valkuilen voor de nieuwe periode. Het kan een uitdagend jaar worden, maar wanneer je mediteert of bijvoorbeeld trancereizen maakt kun je inzichten krijgen en het onzichtbare, het onbekende helder krijgen.

 

 

Op haar website schreef Petra Stam over het thema van dit jaar, uitgelegd aan de hand van de Grote Arcana kaarten uit de Tarot. 2+0+1+4 bij elkaar opgeteld is 7 en dit is de kaart De Zegewagen. De symboliek van deze kaart legt ons uit welke bewustzijnsprocessen er spelen. In dit komende jaar zal je jouw gekozen pad verdiepen en met je wilskracht jouw doelen realiseren, mits je er maar volledig voor gaat. Dus gaan staan voor wat jij waardevol vindt en dat delen met anderen. Blijf dicht bij jezelf en je gekozen weg. Je kunt dit jaar grote veranderingen verwachten, maar concreet maken en doen waar jij voor staat is belangrijk. Een gezonde verstandhouding met je intuïtie en je innerlijke wereld is daarbij wel handig.

 

De duiding van deze kaart (en de overige Grote Arcana kaarten) beschrijft Petra Stam heel mooi in haar boek "Phythia, de Hogepriesteres, symboliek en mythologie in de tarot".

 

"De kaart toont een wilskrachtig persoon die de wereld in trekt om zijn eigen plek te vinden en zijn eigen doelen te realiseren. Een periode van zegevieren en overwinning breekt aan. Je zult beschikken over een grote wilskracht. De tegengestelde krachten in het leven zullen in balans worden gehouden en kunnen worden samengebracht. Een vertrouwde situatie zal worden achtergelaten. Dit wijst erop dat je op avontuur gaat om je eigen weg te gaan en dat dit succes oplevert. Een tijd van veranderingen, vertrek, verhuizing. Het advies hierop luidt: Volg je hart, ga doen wat jij wilt zonder hierin te verstarren. Zoek of verover je eigen plek in de wereld, volg je eigen pad en ga daar waar jij je goed voelt. Gebruik je wilskracht en doorzettingsvermogen, want daardoor zul je succesvol je doel bereiken. Besef dat als je iets begrijpt, je het je nog niet meteen eigen hebt gemaakt, leer jezelf kennen en doe ervaring op. Een valkuil in dit proces kan zijn: Overmoed en zelfoverschatting en hierdoor het contact met de realiteit of de controle verliezen; sterk verbinden met de uiterlijke wereld, terwijl verbinding met de innerlijke wereld vervaagt".

 

 

Satya Singh, yogaleraar en astroloog, heeft ook een vooruitblik gegeven op het jaar 2014. Het artikel is in het Duits! Hij beschrijft vier belangrijke punten die aandacht verdienen, maar vooral benadrukt hij dat het een uitdagend jaar zal worden, met veranderingen die vragen om nieuwe mogelijkheden aan te boren. Aangezien veranderingen soms moeilijk te accepteren en verteren zijn, wordt er een beroep gedaan op jouw innerlijke kracht, mentale helderheid en stabiliteit. Daarnaast zullen medemenselijkheid, liefde en vrede belangrijke kwaliteiten zijn. Satya Singh benoemt deze vier kernpunten:

 

1. een nieuw begin; er zullen zich nieuwe mogelijkheden aandienen. Hoe ga jij daar mee om?
2. conflictoplossing; we hebben elkaar en nieuwe methoden nodig om conflicten op te lossen. Daar is een goede communicatie en een empatisch vermogen voor nodig.
3. reorganisatie van financiën; de financiële structuren zoals we die kenden kunnen niet meer. Er is een opstand tegen de banken, de financiële wereld en de politiek vol met corruptie. We gaan op zoek naar andere manieren om geld te verdienen en om met geld om te gaan.
4. nieuwe definitie omtrent betrekkingen; veel zaken worden nuchter benaderd en hierbij hebben we ons gezonde verstand nodig.

 

 

"Let your purpose be elevation, let the key be forgiveness"

 

Vanuit de numerologie, Karam Kriya, bezien is voor dit hele jaar 2+0+1+4 het getal 7 een algehele kracht. Dat betekent vergeven en het gevoel toelaten dat je vergeven wordt. We hebben te lang in het verleden vastgezeten en nu hebben we ons gezonde verstand nodig om ervan los te komen. We gaan het dit keer anders aanpakken. Je dankbaarheid tonen speelt hierbij een grote rol. Dat is de geheime kracht van de 4 in 2014. Liefde, dankbaarheid, vertrouwen en toewijding. Communicatie is het middel om de uitdagingen en veranderingen aan te kunnen, het getal 5 gevormd uit de laatste twee cijfers 1+4.

 

"The primary purpose is elevation and forgiveness is the strategy which clears the lens of the mind. Then the true way will be known and Conscious Visualisations will be effective".

 

Door Christel Nijland (Shama Kaur).

 

Delen is lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht