Christel Nijland

Er was eens een fascinatie voor beeldende kunst, voor fotografie maar ook voor wiskundige principes en geometrie. Het resultaat: een studie aan de kunstacademie, een diploma als fotografisch vormgever en een uitdagend beroep als architectuur- en interieurfotograaf.

Maar dit was nog maar een begin, ik wist dat er meer verborgen lag wat ik wilde ervaren.

Christel Nijland: Kundalini Yoga en Voetreflextherapie

Holistische visie op healing

In 2004 ben ik begonnen met de leraren- opleiding Kundalini Yoga. Daarnaast startte ik met de studie reflexzonetherapie aan de Haagse Academie voor Natuurgeneeswijzen, wat mij inzicht verschafte in de werking van ons lichaam. Door zowel de visie van de westerse anatomie alsook die van de oosterse filosofie en de yoga geschriften over het menselijk energie- en chakrasysteem leerde ik kijken naar het geheel. Deze visies integreren is een belangrijk streven geworden en resulteert in een holistische benaderingswijze waarbij meerdere facetten van leven en transformatie gebruikt worden in de behandeling van cliënten.

Healingtechnieken en energetisch werk bij Shamahuis

Ik wilde een eigen praktijk beginnen en in 2007 ben ik van start gegaan met Shamahuis. Mijn liefde voor fotografie, architectuur en beeldende kunst is er nog steeds maar minder prominent aanwezig. De creatieve kracht laat ik voorlopig stromen door de Kundalini Yoga door te geven aan mijn leerlingen en door middel van de genezende kracht van voetreflextherapie, Yogatherapie en verschillende healingtechnieken. Mijn interesse in sjamanisme en hekserij wordt verdiept en meer en meer geïntegreerd in mijn werk.

Kundalini kracht

Het is belangrijk om een leraar in je leven te hebben. Het geeft veel kracht wanneer iemand vóór jou een pad heeft bewandeld. Een leraar biedt je de ervaring van totale overgave aan de universele liefde in vertrouwen en met toewijding. Hierdoor is een versnelling mogelijk. Yogi Bhajan is een zeer belangrijke leraar voor mij in Kundalini Yoga en energetisch werk met de kundalini kracht.

Sjamanisme

Ik verweef steeds meer de sjamanistisch principes in mijn werk en heb daarin ook veel lessen en trainingen gevolgd. Bij Linda Wormhoudt volg ik al weer enkele jaren de opleidingen. Sjamanistische tradities bezitten een ongelooflijke kracht, diepte en rijkdom. Daarbij verdiep ik mij in de oude tradities van de Lage Landen en Noord West Europa en Seidr. Ik heb de Rouwvrouwopleiding gevolgd en die wordt verdiept en uitgebreid. Het terugbrengen van rituelen rond de dood en bij sterven en de zorg voor nabestaanden is hierbij belangrijk.

Een behandeling wordt op jou afgestemd

Wanneer je op zoek bent naar harmonie kun je ook denken aan een massagebehandeling van de voeten. Op verzoek maak ik gebruik van edelstenen. Hiervoor heb ik meerdere cursussen gevolgd en het is ongelofelijk hoe krachtig de werking van stenen is en wat een prachtige ondersteuning ze zijn in een proces. Reflexzonetherapie is een ideale techniek om te aarden, om los te laten, om datgene wat je niet meer nodig hebt en jou blokkeert uit je lichaam te laten stromen en een gezonde, helende kracht door je heen te laten gaan. Dit gebeurt door middel van de helende kracht van aandacht en aanraking waarbij de behandelmethode op jou wordt afgestemd.

Het Mannelijke en het Vrouwelijke

Dat kan ook in Individuele sessies

In Shamahuis bied ik mensen een gelegenheid om hun persoonlijke, oneindige creatieve kracht te gaan ontdekken en te claimen. Om vrouwen en mannen hun ware essentie te laten voelen en ze in tune te brengen met kracht, liefde en wijsheid. Om het mannelijke en vrouwelijke weer één te maken. Of dat nu gebeurt tijdens de Kundalini Yoga lessen of de individuele sessies, de balans tussen deze kwaliteiten in ieder mens aanwezig is essentieel.

Yogatherapie

Inspirerend 1 op 1 traject

Vind je het belangrijk om een langer traject aan te gaan, dan kan dat in de vorm van Yogatherapie. Je haalt volledig effect uit een goede combinatie van yogaoefeningen, ademhalingstechnieken, voedings- en leefwijzeadvies en voetreflextherapie, wanneer je 1 op 1 wilt werken aan een bepaald persoonlijk thema!

Een oneindige scheppende, creatieve kracht

En tja, wat zal er zich nog meer aandienen… ik schrijf graag en wie weet hoor je nog meer van mij op die manier. Je kunt ten slotte alles worden wat je wilt en je kunt altijd vernieuwen, het is een oneindig scheppend proces. Soms heeft een mens net een beetje hulp nodig, heb je net iemand nodig die je wijst op wat jouw hart sneller doet gaan. Die je laat inademen en je inspireert.

Christel Nijland / Shama Kaur

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht