Communicatie is binnen de Kundalini Yoga een belangrijk aspect. Yogi Bhajan beschouwde het zelfs als een essentieel bestanddeel. Onze manier van communicatie creëert onze wereld. Hoe praten we tegen onszelf en anderen, kunnen we echt goed luisteren wanneer iemand anders met ons communiceert? Spreken we de waarheid en kunnen we onze communicatie van chakra naar chakra laten stromen? We manifesteren door bewuste communicatie, daarin brengen we ons wezen tot uitdrukking. Praten vanuit boosheid bijvoorbeeld kan schade brengen aan jezelf, maar ook aan een ander. Op het pad naar een verlicht bewustzijn een enorme uitdaging!

 

 

Bron onbekend

 

Een diep besef van bewust communiceren ontwikkel je door te letten op hoe je praat tegen anderen, maar ook hoe je praat tegen jezelf. Praat je veel zonder te letten op de inhoud of is ieder woord zorgvuldig vanuit je bewustzijn gekozen. Zeg je vaak dingen waar je later spijt van hebt? Praat je jouw waarheid en meen je wat je zegt? Kun je ook goed en oprecht luisteren naar hoe anderen communiceren? Met een zuivere manier van communiceren laat je jouw wezen in verbinding met het goddelijke zien, maar niet voor niets is dit een veelbesproken en belangrijk thema, waar menig opleiding veel inspanning en moeite voor levert. Communicatie is een wetenschap.

 

Voordat je gaat spreken is het belangrijk om te weten waarom je wilt praten. Wat wil je ermee bereiken? Daarnaast is het van belang om oprecht te menen wat je zegt. Je woorden hebben een waarde en jij verdient waar voor je woorden. Echte communicatie is het vermogen om te gaan staan voor de woorden die je spreekt. Daarnaast praat je van hart tot hart, ontspannen en open, met een glimlach. Eerbied en respect voor jezelf terwijl je praat en voor die ander tegen wie je praat. Je communiceert bewust wanneer je op de golflengte praat van die ander, niet die van jezelf.

 

Woorden missen ieder doel wanneer je alleen maar praat om de tijd te doden, of omdat je denkt dat stilte er niet mag zijn. Veel mensen hebben een probleem met stilte, omdat er om ons heen altijd geluid is, stilte is een vreemde partner van ons geworden. Sta stil bij het feit dat je wel eens praat om jouw emoties en frustraties te laten gaan, maar bedenk dat iedere keer wanneer je praat dat is voor de toekomst. Je communicatie is niet voor het verleden en niet voor het heden. Je creëert de schoonheid en welvaart voor je toekomst. Dan communiceer je helemaal met je Zelf, je Ziel en Geest en voel je deze relatie en weet je waar je ego staat. Nog steeds een enorme uitdaging op het pad naar een verlicht bewustzijn, toch? Op een eerlijke, oprechte manier communiceren is een kunstvorm, één die je waardigheid geeft en een mooie toekomst belooft.

 

 

Bron onbekend

 

Bewust communiceren wordt Turiya genoemd. Je bent effectief in en trouw aan je woorden. Je praat met passie en luistert en handelt vanuit compassie. Het gaat hier om kwaliteit en niet om kwantiteit.

 

"Don't let yourself down, don't let others down and don't participate in any let down".

 

- Yogi Bhajan.

 

Jij bent wat jouw woorden zijn! Praten doe je voor die andere persoon. Luisteren doe je voor jezelf.

 

"In the beginning was the Word. It doesn't say in the beginning was God. In the beginning was the Word because in the very beginning of every moment of time and space your word counts. Your whole destiny is written in the Word".

 

- Yogi Bhajan

 

Je stem mag je laten horen! Spreek vanuit je hartchakra. De plek waar je Ware Zelf zich bevindt en welke puur is, als een diamant die getuige is van al je daden. De naam voor het hartchakra is Anahat. Communiceren vanauit Anahat doet alle chakra's van een ander openen. De kracht, de stem van je woorden komt vanuit je derde chakra, de projectie komt vanuit de hogere chakra's. Met een bewuste communicatie praat je van chakra naar chakra, want geluid beweegt zich voort in een rechte lijn. Waar jij wilt dat je woorden terecht komen, communiceer zelf daar vandaan.

 

 

© Cees Weteling

 

Het hoogste doel is om een communicatie te creëeren die vibreert in het magnetisch veld, de aura van die ander. Wanneer je in harmonie vibreert komen je woorden binnen.

 

Walvissen en dolfijnen hebben een zeer sterke communicatie over grote afstanden met elkaar. Er wordt gezegd dat, omdat zij in een wereld van stilte leven, zij die hoogwaardige vorm van communicatie kunnen hebben. Wij mensen leven in een maatschappij waar vooral technische communicatievormen de voorkeur genieten. Televisie, radio, computers en internet, maar luisteren we écht naar elkaar? Is er ruimte voor iedereen om écht gehoord te worden?

 

Walvis is een symbool van communicatie. Zijn jouw woorden harmonieus en spreek je vanuit jouw waarheid? Walvis dwingt ons een beetje om de stilte op te zoeken, zodat onze woorden doordringen en de boodschap overkomt. Vishuddha is het vijfde chakra, verbonden met communicatie. Vanuit je vijfde chakra vibreer jij jouw ware essentie.

 

Bron: 3HO

 

Door Christel Nijland (Shama Kaur).

 

Delen is lief

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Ontvang jij de nieuwsbrief al?

Contact

Christel Nijland
Herderinnestraat 19a
2512 CZ Den Haag
Tel 06 54745741
E-mail info@shamahuis.nl

Bedrijfsinfo

KvK 27334556
BTW NL161818274B01
NL23INGB0008775293

Social media

Deel Shamahuis op Social Media

Copyright 2015-2018 Christel Nijland | Hosting, ontwerp, realisatie en onderhoud: Blauwe Nacht